‘Foei toch Buza, foei toch SLM!’

Zeer recent toen ik met de SLM naar Europa afreisde, bladerde ik door Sabaku, de als gebruikelijk zeer goed verzorgde inflight magazine van de SLM. Op de bladzijden 54 en 55 is informatie opgenomen onder de kop “Tourist Card for Suriname” en tot mijn verbazing is daar een kaart van een land opgenomen en in een cirkel om die kaart staat geschreven “*Suriname * Republiek Suriname”. Door deze tekst om de kaart moet men wel tot de conclusie komen dat bedoeld was daar de kaart van Suriname te plaatsen.
Als verder alles er op wijst dat wij hier te doen hebben met een publicatie van ons ministerie van Buitenlandse Zaken dan rijst de vraag hoe dit mogelijk is.
Les één van elke ambtenaar op Buza zou toch moeten zijn “De kaart van Suriname” dit voor het geval men op school niet goed had opgelet. Ja, ook foei toch SLM omdat SLM dit nooit in haar magazine had moeten opnemen ook al zou het door Buza zijn aangeboden. De oplossing is heel simpel en dat is onmiddellijk de magazine te verwijderen uit alle vliegtuigen van de SLM.
De uitstekende service van SLM gedurende de vluchten heen en terug heeft mijn stemming die danig verstoord werd door dit prutswerk niet kunnen verbeteren.
Dit kan toch niet!
Lothar Boksteen

error: Kopiëren mag niet!