Mytylschool neemt na jaren zwembad weer in gebruik

Mytylschool neemt zwembad na jaren in hergebruikHet zwembad van de Mytylschool werd gisteren na jaren leeg te hebben gestaan in hergebruik genomen. De pomp van het bad was sinds 2006 stuk. Het bestuur heeft jaren eraan moeten werken voordat zij een sponsor kon vinden voor de pomp en tegelijkertijd om het bad te renoveren. De Stichting Mytylschool Suriname is een school voor kinderen met een lichamelijke beperking van 4 – 15 jaar. Schoolhoofd Meriam Karnadi – Gonsalves Jardin de Ponte zegt dat zwemmen voor kinderen met een beperking zeer belangrijk is. De meeste kinderen van de school zitten in een rolstoel. Dit betekent dat de kinderen weinig bewegen. De kinderen gaan wel naar de therapie voor hun armen en benen, maar bij het zwemmen, werken de armen en benen tegelijk. Dat werkt ook ontspannend voor de kinderen.
De school telt momenteel 75 leerlingen. De kinderen zullen van maandag tot en met donderdag zwemmen van 09:00 tot 12:30 uur. Ook first lady Ingrid Bouterse-Waldring en de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Robert Peneux, waren erbij om het heuglijke moment mee te maken.
De first lady was zeer onder de indruk van wat zij zag. Het bestuur blijft werken en er komen steeds nieuwe dingen bij. “Ze was werkelijk verrast toen ze kwam en zag hoe alles er nu uitziet. De meeste kinderen van de school zijn pamperdragend. De first lady werd gevraagd of zij daar een bijdrage aan zou kunnen leveren. Er wordt binnenkort contact gemaakt met de leiding van de school om dit stukje op te lossen”, zegt Karnadi- Gonsalves Jardin de Ponte.
Het ministerie betaalt alleen het onderwijspersoneel uit. Het overige personeel wordt door de stichting vergoed. De school heeft ook zweminstructeurs nodig. De toezegging voor het voorzien in zweminstructeurs is door de minister gedaan. Hij zal nagaan welke fondsen er zijn om de school te ondersteunen.
Volgens het schoolhoofd gaat het voor de rest heel goed met de school. Bij de vergadering met het bestuur zal er worden gekeken welke nieuwe stappen kunnen worden ondernomen om het niveau van de school omhoog te tillen, maar echte minpunten zijn er volgens haar vooralsnog gelukkig niet.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!