Zusters krijgen 10 maanden cel voor uitvoer 35 kg verwerkte cocaïne

De 48-jarige Sawbhagwatie J. en haar 45-jarige zus Sardakoemarie J. zijn op donderdag veroordeeld tot een celstraf van 12 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk. Hiernaast moeten de zusters ook elk een boete van SRD 500 betalen, dat te vervangen is met een hechtenis van een maand. Zij hebben getracht 18 mei 2015 in totaal 35 kilogram vloeibare cocaïne geïmpregneerd in kledingstukken mee te nemen. In de eerste koffer werden kledingstukken met een totaal gewicht van 18 kilogram geïmpregneerde cocaïne aangetroffen en in de tweede koffer werd er een totaal gewicht van 17.3 kilogram kleding met doordrenkte cocaïne aangetroffen. Zij melden zich met de koffers aan op de luchthaven, alwaar zij aangehouden werden. Beide verdachten geven toe het strafbaar feit te hebben gepleegd. Volgens de vrouwen zouden zij in financiële problemen zitten en was hun woning dringend aan reparatie toe. Volgens kantonrechter Marie Mettendaf is het moeilijk te bewijzen wat het exacte gewicht van de drugs alleen was, omdat het moeilijk is deze te scheiden. De politie zou bij het wegen van de spullen zowel de kleding als de drugs samen hebben gewogen, waardoor de strafmaat niet gekoppeld kan worden aan het gewicht van de drugs.
FR

error: Kopiëren mag niet!