Roofverdachten Suribet komen terug op eerste verklaring

Vyasa L. en Wendel B. ontkennen iets te maken te hebben gehad met een roof op een filiaal van Suribet NV te Lelydorp gepleegd op 26 januari 2015. Beide verdachten komen terug op hun eerdere verklaring, waarbij zijn bekend hadden het strafbare feit te hebben gepleegd. Volgens Vyasa zou hij nimmer een beroving hebben gepleegd en kent hij zijn comparant niet. Op de bewuste dag van de beroving zou hij volgens zijn eigen verklaring een afspraak met een medewerkster van de shop hebben gehad. Die zou hem en een andere manspersoon toegang verschaffen om enkele lijsten op de computers te checken. Hij schrok toen er ineens enkele rovers in de zaak kwamen. Vyasa had in eerste instantie toegegeven het strafbare feit te hebben gepleegd. Hij zou zo door de medewerkster in de ruimte zijn toegelaten, waardoor hij het beveiligingssysteem kon uitschakelen. Dezelfde vrouw zou meegewerkt hebben bij de beroving en zou de tip hebben gegeven dat de opbrengsten van een dag eerder niet waren opgehaald.
Vyasa zei verder dat hij het vreemd vond dat een gestolen bedrag van SRD 24.734 in de media werd bekendgemaakt, terwijl hij slechts SRD 6.000 had meegenomen. Hij vermoedt dat de medewerkster van Suribet hem beet had genomen en zo met het restant ervandoor was gegaan. Wendel werd gemakkelijk opgespoord nadat hij foto’s van hem met stapels geld op facebook plaatste. Volgens Wendel waren het oude foto’s. Hij ontkende die bewuste dag in contact te zijn geweest met Vyasa en zei hem ook niet te kennen. In de zaak op de hoek van De Craneweg en de Indira Gandhiweg was het een klant, Vyasa, die zich plotseling ontpopte als overvaller, toen een gemaskerde comparant, Wendel, gewapend de zaak binnenkwam. Iedereen werd door de man met een zwarte panty over zijn hoofd onder schot gehouden en ook de klant haalde een vuistvuurwapen. Tegen klanten werd na de beroving gezegd dat de zaak vanwege een storing gesloten was. Deze zaak wordt op 26 november verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!