Verdachten heengezonden na betaling SRD 10.000 boete

De politie van Saramacca heeft op woensdag 21 oktober drie verdachten aangehouden voor overtreding van de wet economische delicten. In de maand september had de douane recherche een inval gepleegd in een winkelzaak in het district.
De douane recherche nam alle sigaretten en alcoholhoudende drank in beslag die niet voorzien waren van een label. Er werd een dossier opgemaakt en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Het Openbaar Ministerie heeft de zaak overgedragen aan de politie voor het verdere onderzoek. De drie verdachten werden aangehouden. Aangezien de wet de ruimte biedt om de zaak buitenproces af te handelen, deden de verdachte het verzoek. Na afstemming met een een lid van het Openbaar Ministerie is de zaak buitenproces afgehandeld. De verdachten hebben een geldboete van SRD. 10.000 betaald en zijn ze heengezonden. (KPS)

error: Kopiëren mag niet!