Naarendorp: “Kandidaten KKF-bestuursverkiezingen kunnen bij acclamatie gekozen worden”

De bestuursverkiezingen van de kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) staan voor de deur. De laatste kamer verkiezingen waren vier jaar terug gehouden. Volgens KKF voorzitter Henk Naarendorp, lopen de voorbereidingen prima. De indiening van kandidatenlijsten met handtekeningen vindt plaats tussen 24 en 28 oktober. “Ik weet niet eens of er verkiezingen komen want er komen pas verkiezingen als er verschillende lijsten worden ingediend. Vanuit de kamer is er wel belangstelling van mensen die nu in de kamer zitten om het werk dat zij doen te continueren”. Naarendorp legt uit dat er nu een kamer is van 21 mensen en 21 plaatsvervangers en daarvan is een aantal om een of andere reden afgevallen. “Sommigen hebben het te druk of anderen zijn assembleeleden geworden”. In de plaats van deze mensen moeten er nu nieuwe komen en daarvoor mogen personen zich beschikbaar stellen. Zij kunnen eind van de maand hun lijsten officieel indienen. Als er geen andere kandidaten zijn dan worden al die mensen die hun lijst wel hebben ingediend per acclamatie gekozen. Dit betekent dus dat er geen verkiezing en dus geen stemming hoeft plaats te vinden, bevestigt Naarendorp.
Dit gebeurd dus alleen als er voor elke bedrijfsgroep, naast de reeds bestaande kandidaten geen nieuwe zijn. “Een aantal van de mensen die nu kamerlid zijn die worden dan weer kandidaat –lid. Indien zij de enige kandidaten zijn in hun groep en er komt dus geen andere lijst of belangstellende dan worden zij per acclamatie wederom gekozen tot kamerlid”, legt Naarendorp nog eens uit. Op dit moment zijn er de groepen Retail, overige beroepen en diensten, financiële sector en assurantie, industriesector, transport, horeca, bosbouw en mijnbouw. Om te kunnen stemmen bij Kamerverkiezingen moeten de diverse bedrijven die aangesloten zijn minimaal een jaar tot de kamer behoren en contributie betalen. Volgens Naarendorp is het overgrote deel van de bedrijven aangesloten bij KKF wel op tijd met het betalen van deze contributie. Naarendorp gaf nog mee dat er gisteravond een Kamervergadering gehouden zou worden. Bij die vergadering zou nagegaan worden wie de mensen zijn die afgevallen zijn en wie niet terug willen of kunnen komen in de kamer. “Dan gaan we die plaatsen aanbieden aan functionele groepen of vrouwen of marrons zodat je een gebalanceerde en goede kamer hebt die zodanig is samengesteld dat zij het werk het best kan doen”, aldus Naarendorp.

error: Kopiëren mag niet!