Dogojo: ‘We zullen te allen tijde aan onze verplichtingen voldoen’

De minister van Sociale zaken en Volkshuisvesting, Joan Dogojo, is zich ervan bewust dat het niet makkelijk is om met beperkte middelen zaken tot stand te brengen. Zij staat daarom volledig achter de denkwijze van president Desire Bouterse, die tijdens zijn jaarrede heeft aangegeven, dat de komende vijf jaar ‘geen business as usual’ zal zijn. “Het land zal uitdagende tijden tegemoet gaan maar dat zal van ons vergen dat we creatief zijn in onze benadering. We moeten creatief zijn en niet alleen rekenen op de overheid en ervan uitgaan dat daar waar er exploitatie tekorten zijn dat de overheid gaat inkomen”. Dogojo deed in dit kader onder meer gisteren een beroep op de net door haar aangestelde directeur van de Esther stichting om alternatieve bronnen aan te boren om zodoende ook een steentje bij te kunnen dragen in de noden van de stichting. Dit ondanks het feit dat er altijd een beroep gedaan kan worden op het ministerie voor hulp.
Op de vraag van Dagblad Suriname of de hulp van het ministerie naar de diverse stichtingen die zij nu ondersteund, gegarandeerd is, geeft Dogojo haar bevestiging. “We zullen natuurlijk te allen tijde aan onze verplichtingen voldoen. We begrijpen dat er uitdagingen zijn ten aanzien van de beschikbaarheid van financiële middelen, maar de president heeft in zijn jaarrede aangegeven dat het niet uitmaakt welke omstandigheden er zijn, de bestaansgarantie van het volk zal nimmer uitgehold worden” . Dogojo verduidelijkt dat binnen deze garanties ook het uitkeren van subsidies zit. “Het zal natuurlijk niet a la dol over de bank gegooid worden maar er zijn duidelijke criteria die nader gedefinieerd moeten worden, behalve dus die er al zijn, om ervoor te zorgen dat belasting middelen op een verantwoorde manier worden besteed”. Daarom zal Dogojo ook voor haar ministerie alternatieve bronnen aanboren om te helpen het ministerie draaiende te houden. “We komen er niet onderuit. De ruimte van de begroting is niet oneindig en de ambities zijn groot. Dus daar waar de staat tekort schiet zullen we creatief zijn en alternatieve bronnen zowel nationaal als internationaal aanboren om onze begroting gefinancierd te krijgen. Dit geldt volgens Dogojo overigens over de gehele linie dus ook voor de mensen thuis, die creatief moeten omgaan met hun mogelijkheden.

error: Kopiëren mag niet!