Studenten geïnformeerd over OAS-beurzen

Op initiatief van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) en de afdeling Interne en Externe Betrekkingen van de universiteit werd een informatiedag gehouden over beschikbare beurzen van de OAS. Meer dan 150 studenten hebben zich aangemeld om zichzelf te informeren over de procedure van het aanvragen van beurzen. De opkomst spreekt zeker over de behoefte naar informatie. Dit was de eerste stap voor deze studenten. Zij zijn in kennis gesteld van de mogelijkheden die geboden worden. In Suriname wordt een beperkt aantal masterstudies aangeboden. Een beurs voor verrijking van kennis door het voortzetten van studies helpt velen bij het ontwikkelen.
De studenten mogen nu één van de opties kiezen. “Wij geven de studenten ook de begeleiding in het geheel. Er volgt ook een workshop voor studenten die geïnteresseerd zijn in het aanvragen van een beurs. Studenten klagen dat het een lastig proces is. Wij zullen de studenten dus wegwijs maken”, zegt Kenneth Goenopawiro van het universiteitsbestuur.
Met de OAS-beurzen wordt niet al het financiële gedekt, maar met de Nationale Ontwikkelingsbank in Suriname, worden studenten ook goed opgevangen. Het gaat bij de OAS-beurzen niet primair om de studenten, maar meer om het land zelf. De studenten komen na hun studie weer naar Suriname om hun opgedane kennis in te zetten.
Nancy Robinson van de OAS gaf aan dat Suriname in een gunstige positie zit als het om beurzen gaat. Dit vanwege de historische band met Europa, culturele diversiteit en kennis van Engels. Dit zijn zaken die als voordeel optreden voor Surinaamse studenten. Ook werd benadrukt het feit dat de studenten zich echt zullen moeten concentreren tijdens de aanvraagprocedure. Het is tijdrovend en studenten moeten weten dat zij het werk zelf zullen moeten doen. Het wordt niet voor hen gedaan. De inzet van de studenten in dit geheel, is zeker belangrijk. Sinds 1958 zijn meer dan 100.000 mensen via de OAS in aanmerking gekomen voor beurzen. 116 universiteiten participeren in het programma.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!