Aanvang gemaakt overhandiging welzijnswoningen Richelieu

Richelieu was zaterdag in de picture in Commewijne. Er is zaterdag een aanvang gemaakt met de overhandiging van een deel van de 423 opgeleverde welzijnswoningen te Richelieu. De overhandiging vond plaats in bijzijn van president Desi Bouterse, de voorzitter van De Nationale Assemblee en de minister van Openbare Werken. De president heeft de eerste sleutel van de eerste woning mogen overhandigen. Het gaat bij deze om twee- en driekamer prefabwoningen van 42 tot 88 vierkante meter. Een deel van de materialen is geïmporteerd uit China en Europa. Voor het huizenproject heeft Dalian tweehonderd mensen aangetrokken van wie een derde lokale krachten.
Het Chinees aannemingsbedrijf Dalian heeft in november 2012 in Richelieu het officiële startsein gegeven voor de bouw van de woningen. Het project heeft vertragingen opgelopen. Ook moest het bedrijf voor sommige kavels nog een bouwvergunning krijgen van het ministerie van Openbare Werken. Het bouwbedrijf wilde medio dit jaar alle 550 huizen die het voor de overheid bouwt sleutelklaar opleveren. Het ging om 423 woningen te Richelieu.
Het ligt in de bedoeling om in het komende jaar te beginnen met de bouw 1500 huizen. Dat gaf de president in de presentatie van zijn jaarrede aan. Te Richelieu en Oldenburg zullen nog vijfhonderd woningen worden opgezet. In samenwerking met de Volksrepubliek China zullen duizend huizen worden gebouwd. Het gaat om een schenking ter waarde van US$ 60 miljoen.
President Desi Bouterse zei tijdens de presentatie van de jaarrede dat het woningbouwprogramma van de regering een prioriteit is. Er is hiervoor lopende externe financiering voor het programma. Het Huisvestingsplan 2012-2017 is de leidraad voor de regering.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!