Bewoners Alibaksweg vragen aandacht voor weg

De bewoners van de Alibaksweg te Dijkveld, zijn de situatie over de weg al zat. Galiel Alibaks, een bewoner van de weg, geeft aan dat het voorbij rijdende verkeer voor veel onwenselijkheden zorgt. De weg is immers een zandweg. “We zitten al jaren met dit probleem. Dag en nacht rijden vrachtwagens over deze weg. We hebben de dc aangeschreven, ook de politie en Openbare Werken. Mensen rijden met snelheden van 80 en 90 km/u over de weg. Als een auto langs rijdt, waait er zoveel stof dat je geen zicht meer hebt. Op het balkon kan men niet rustig zitten. We gaan bijna elke dag naar OW, zonder positief resultaat”, zegt de bewoner. Het gaat bij de mensen zeker ook om het zwaar materieel van het bedrijf Vabi, dat elke dag daar langs rijdt.
Roline Samsoedien, districtscommissaris van Wanica, geeft aan al geruime tijd op de hoogte te zijn van dit probleem. “De mensen hebben met Vabi een vergadering belegd. Vabi heeft toen met de mensen gesproken. Er is toen een regeling getroffen. We houden er rekening mee, maar het bedrijf staat ook al zo lang daar, ik kan de man moeilijk zeggen om van daar weg te gaan. Ik ben ook bezig met OW. Het is nu inderdaad droge tijd. Ik ben op de hoogte van alles, maar als men niet weer aan de bel trekt, weet ik het niet. Als ze nu naar mij toekomen, en een klacht indienen, praat ik weer met Vabi, over het besproeien van de weg. Dat soort afspraken kunnen wij maken. Wanneer er geen controle is, verwateren de afspraken na een poosje. Het is geen schuld van Vabi, maar de schuld van de chauffeurs die zo hard rijden. We moeten dus weer met Vabi om de tafel”, zegt Samsoedien.
Volgens Samsoedien zal het gedeelte van de verkeersborden door OW in orde moeten worden gemaakt. Alibaks geeft ook aan Henk Wip, hoofd afdeling Verkeer, te hebben benaderd voor het plaatsen van verkeersboden langs de weg, zodat men wat langzamer over de weg kan rijden. Wip kon vooralsnog niet bevestigen als er daadwerkelijk een verzoek voor het plaatsen van verkeersborden is gedaan, maar belooft aan de zaak aandacht te zullen schenken.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!