Minowc formeel niet op de hoogte van aanhouding Vaseur

Minow formeel niet op de hoogte van aanhouding ondervoorzitter Adek Universiteitsbestuur Vasseur 1“Het ministerie heeft nog geen schrijven gehad van de aanhouding. We hebben alles tot nu toe via de pers vernomen. Pas als wij een officieel schrijven ontvangen over het geval kunnen we handelen.” Dit zegt de persvoorlichter van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc), Juan Pawiroredjo, naar aanleiding van de vraag of voormalig EBS-directeur en de huidige ondervoorzitter van het universiteitsbestuur van Adek, Kenneth Vaseur, in die functie gehandhaafd zal blijven, gezien zijn recente aanhouding in een spraakmakende EBS-fraudezaak.
De voorzitter van het universiteitsbestuur, Ryan Sidin, zegt dat zolang het niet duidelijk is dat Vaseur schuldig bevonden is of anders, het voor hem niet raadzaam is om een uitspraak te doen over het feit of hij wel of niet in de functie van ondervoorzitter moet blijven. Het is volgens hem natuurlijk heel naar dat de universiteit, klaarblijkelijk qua imago naar de samenleving toe, als het ware ‘gebukt’ gaat onder de situatie. “De beslissing over het handhaven van betrokkene is echter een overweging van de overheid en met name de minister van Minowc”, stelt Sidin. “De minister stelt aan en ontheft. Wij kunnen op dit moment niets anders dan afwachten wat het onderzoek oplevert en voor de rest proberen de zaak hier draaiende te houden en verder te ontwikkelen. We kijken uit naar instructies van de overheid.”
Vaseur en de recente directeur van EBS, Willy Duiker, zijn zoals bekend aangehouden, omdat zij verdachten zijn in een zaak, waarbij er USD 8,5 miljoen betaald is voor machines bestemd voor de EBS, waarvan nu blijkt dat die nooit aangeleverd zijn. Momenteel is het gerechtelijk vooronderzoek in de strafzaak gaande. Ook ligt er een gerechtelijk financieel onderzoek in het vooruitzicht. Een verzoek om voorlopige invrijheidstelling van de twee is afgewezen.

error: Kopiëren mag niet!