130.000 spaarlampen ter versterking energiebeleid Suriname

web2De Venezolaanse regering zal 130.000 spaarlampen aan Suriname doneren om bewustwording over energiebesparing onder de gemeenschap te versterken. Dit zei president Desi Bouterse vrijdagmiddag tijdens een persconferentie met zijn Venezolaanse ambtgenoot Nicolas Maduro. Volgens Bouterse heeft Venezuela toegezegd ondersteuning te geven in het energiebeleid van Suriname. De 130.000 lampen zijn reeds in Suriname gearriveerd en zullen middels een programma aan de gemeenschap worden verstrekt. In dit programma zullen alle actoren als media, districtscommissarissen, ressortraadsleden, kinderen, vrouwen etc. worden betrokken om de bewustwording te verspreiden.
Beide landen gaan voor de versteviging van vriendschapsbanden. Volgens Maduro staat het energievraagstuk op de eerste plaats voor hem. Daarna richt hij zich op de woningbouw, op gang brengen van een eerlijke wereldhandel, verbetering van de gezondheidssituatie en onderwijs. Het Zuid-Amerikaanse buurland gaat ook meer rijstproducten uit Suriname afnemen op basis van de Petrocaribe-deal. Volgens Bouterse zijn er veel mogelijkheden in de rijstsector. Detailinformatie zal verder door ministers worden uitgewerkt. Maduro is na zijn bliksembezoek doorgereisd naar Antigua.
FR

error: Kopiëren mag niet!