Eerste fase ‘Discovery Center Peperpot’ een feit

Eerste fase discovery center peperpotVrijdag vond de pre-launch de ‘Peperpot Discovery Center’ plaats. Het gebouw staat in het ‘Peperpot Nature Park’ te Commewijne. De officiële opening werd verricht door de echtgenote van vicepresident Ashwin Adhin en een vertegenwoordiger van de districtscommissaris van Commewijne. Het centrum kwam mede tot stand met financiering van de Nederlandse ambassade in Suriname, op verzoek van WWF Guianas. De discovery center heeft in eerste instantie een educatief doel, waarbij vooral jeugdigen maar ook wetenschappers en natuurliefhebbers in de gelegenheid zullen zijn kennis van de natuur, geschiedenis en cultuur van Suriname op te doen.
De center is uniek in haar soort in de regio. In een later stadium van het project zal het natuurpark ook een meer recreatief karakter krijgen. Zo komen er een restaurant, een zwembad, een eilandje waaromheen men kan kanovaren en diverse wandelpaden of jungle-trails en een canopy-lijn. Tegen april 2016 zal dit gedeelte volgens projectcoördinator Winston Leerdam een feit moeten zijn. Het Peperpot Nature Park, Discovery Center en het recreatief gedeelte zijn initiatieven van de Stichting Peperpot Natuurbos. Tijdens de pre-launch werd een indrukwekkende sketch opgevoerd, waarbij naar voren kwam dat de mens haar natuur dient te waarderen en beschermen en niet te vernietigen. Natuurbehoud met al haar biodiversiteit en ecosystemen is één van de belangrijke doelstellingen geweest bij het opzetten van dit natuurpark.

error: Kopiëren mag niet!