Arya Dewaker verzorgt Engels in basisonderwijs

Stichting Scholengemeenschap Arya Dewaker verzorgd engels in het basisonderwijs. 1De Stichting Scholengemeenschap (SSG) Arya Dewaker heeft op vrijdag 16 oktober bij de opening van het schooljaar 2015 – 2016 het vak Engels in het basisonderwijs gelanceerd als pilotproject. Minister Robert Peneux van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) heeft de leerkrachten en het bestuur van Arya Dewaker hierbij toegesproken. Het boek “English parrots”, waaruit er gewerkt zal worden, is ook aangeboden aan de bewindsman.
Peneux heeft tijdens zijn toespraak aangegeven dat hij heel blij is met het initiatief van Arya Dewaker met het lanceren van het Engels in het basisonderwijs bij de Stichting Scholengemeenschap Arya Dewaker. “Arya Dewaker heeft getoond dat zij ondanks de weinige middelen die er waren, heel creatief is geweest”, zegt hij. Volgens hem is het boek didactisch ook goed in elkaar gezet. “Het moet een leidraad zijn om het vak Engels op de basisschool te implementeren”, zegt hij. De bewindsman heeft ook te kennen gegeven dat de launch van het vak Engels in het basisonderwijs van de SSG Arya Dewaker ook zal dienen als een pilot om te zien hoe het zich ontwikkelt in het kleuteronderwijs. Peneux heeft ook naar voren gebracht dat er een evaluatie van het basisonderwijs zal moeten plaatsvinden om na te gaan hoeveel uren les per vak module worden verzorgd. Het vak Science zal volgens de bewindsman ook ingevoerd moeten worden om kinderen heel vroeg te stimuleren en te richten om later voor een technisch beroep te kiezen.
Een onderwijsdeskundige, die samen met de leerkrachten van Arya Dewaker het werkboek “English parrots” heeft samengesteld, zegt dat Engels een vereiste is indien wij optimaal willen participeren binnen de Caricom. Deze Engels methode is binnen de belevingswereld van het Surinaamse kind samengesteld. De launch van het vak Engels in het basisonderwijs moet ervoor zorgen dat Suriname tot grotere hoogte zal komen.
Soenderpersad Hanoeman, voorzitter van de Stichting Scholengemeenschap, zegt dat het een taak is van leerkrachten om kinderen te vormen. “We worden geboren met een portie intelligentie, dus leerkrachten moeten ervoor zorgen dat intelligentie bij de kinderen in stand wordt gehouden en zich verder ontwikkelt.”

error: Kopiëren mag niet!