Ontgroeningsdag Lyceum heeft speciale boodschap

FOntgroeningsdag luceum heeft speciale boodschapDe studenten van het J.C. de Miranda Lyceum hadden gisteren hun laatste ontgroeningsdag achter de rug. Genevieve Barker van het decanaat zegt dat de studenten gisteren op een creatieve en leerrijke manier zichzelf moesten presenteren. Zij hebben de opdracht gekregen om onderzoek te doen naar wat de kinderrechten zijn en elke student moest één van de kinderrechten ook op een T-shirt schrijven en aan de achterkant een daarbij behorende tekening maken. Dat was om hen ook in de klas te stimuleren en een discussie op gang te brengen wat zij van de kinderrechten vinden en hoe zij vinden dat er daaraan invulling gegeven moet worden. De Miranda Lyceum doet het anders dan andere scholen. “Voorheen deden we het ook op dezelfde manier en er is niets mis met die manier, maar we hebben bewust gekozen er iets leerrijks aan te verbinden, zodat de studenten meer baat zouden hebben aan deze periode. Op 15 oktober hebben zij bijvoorbeeld een bezoek gebracht aan 4 kindertehuizen. Er zijn levensmiddelen opgehaald en die hebben zij dus voor de kindertehuizen gebracht. Later hebben de studenten spelletjes gespeeld met de kinderen. Dit alles is heel belangrijk voor de sociale ontwikkeling.” Het algemeen thema van de ontgroeningperiode was ‘Het voorkomen en de gevolgen van tienerzwangerschappen’.
Na de ontgroeningsdagen zal er weer strak een aanvang gemaakt worden met de lessen. In dit kader geeft Barker aan dat er altijd hard gewerkt wordt door de directie om de maximale resultaten uit de studenten te halen. Tot nu toe zijn er dus geen zaken die zij anders zouden doen. “Er zal wel meer nadruk gelegd worden op actuele zaken, waarbij de studenten zeker meer de media moeten volgen, omdat zij getoetst zullen worden op hun algemene kennis”, aldus Barker.

error: Kopiëren mag niet!