Braziliaanse bijen vallen gezin aan

Braziliaanse bijen hebben dinsdag in de vooravond een familie aan de George Rakhanweg, een zijstraat van de Vredenburgweg Serie A, aangevallen. Daarbij zijn de 25-jarige S.M., zijn vrouw S.B. (24), de 50-jarige moeder I.J. en haar 27-jarige dochter, gestoken. Volgens I.J. waren zij thuis toen een onbekende man op een leegstand perceel gras ging snijden. Op een gegeven moment zag de 50-jarige vrouw hoe de man door de Braziliaanse bijen werd aangevallen. De man is toen gerend op het erf van een buurvrouw van I.J. Hij heeft zijn trui weggehaald en een emmer met water over zijn lichaam overgoten. De bijen lieten de man niet met rust en op een gegeven moment werd het gezin van I.J. aangevallen. De 50-jarige moeder heeft snel de deuren dichtgemaakt. Omdat er vier minderjarige kinderen thuis waren, kon zij de deuren niet open doen en haar zoon en schoondochter niet te hulp schieten. De moeder en haar 27-jarige dochter zijn ook gestoken in hun handen en hoofd. De bezorgde moeder heeft haar zoon en schoondochter niet meer voor die avond gezien. Beiden zijn in de goot gesprongen, echter zonder het gewenste resultaat. “Ik hoorde hoe mijn zoon en schoondochter om hulp riepen en ik kon hun niet te hulp schieten. Beiden schreeuwden dat zij dood zouden gaan door de bijensteken”, aldus de moeder. De politie en de brandweer werden ingeschakeld. De zoon en schoondochter kwamen uiteindelijk terecht op de hoofdweg. S.M. begon vanwege de bijensteek te braken. Hun gezichten en lichamen raakten behoorlijk opgezet. Een hulpverlener heeft het echtpaar snel naar de Spoedeisende Hulp vervoerd. De moeder zegt dat zij haar zoon en schoondochter pas de volgende ochtend rond 00.15 uur heeft gezien toen zij uit het ziekenhuis werden ontslagen. “Dit drama heb ik nergens meegemaakt. Ik hoop dat dit niemand overkomt”, zegt de emotionele moeder tegenover de krant. De slachtoffers verkeren buiten levensgevaar en zijn momenteel ontslagen uit het ziekenhuis.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!