Judith Valpoort – Vrede nieuwe directeur Ashiana

Ashiana-directeur Judith Valpoort –Vrede en Sozavo-minister Joan Dogojo proosten (foto: Kevin Ngadimin)
Ashiana-directeur Judith Valpoort –Vrede en Sozavo-minister Joan Dogojo proosten (foto: Kevin Ngadimin)
“De minister mag zeker op mij rekenen, ik zal mijn best doen”, zei de nieuwe directeur van Huize Ashiana aan de minister van Sozavo, Joan Dogojo. Gisteren heeft de nieuwe directeur met feestelijke ambiance haar intrede gedaan te Huize Ashiana. Directeur Judith Valpoort –Vrede neemt het roer over van Glaines Mawie die op donderdag 17 september elders ter beschikking gesteld werd. Valpoort heeft aangegeven het als een eer te zien de job van directeur van Ashiana op zich te mogen nemen. “Het moment dat men mij gevraagd heeft of ik de leiding van Ashiana op mij wilde nemen, is Ashiana elke dag in mijn gedachten geweest. Wat zal ik doen en hoe zal ik werken zodat ik aan Ashiana, het tehuis van onze diamanten, leiding kan geven?” Van huis uit is Valpoort psychosociale hulpverlener. Valpoort heeft in vele organisaties mogen werken waar zij ook leidinggevende functies heeft bekleed. “Als medewerkers van Ashiana hebben jullie het geluk gehad dat ik ook sociaal werker ben en dat ik een gevoel heb voor mensen. Al ben je rijk of arm, jong of oud, ik kan daarmee heel goed omgaan. Ik wil met de medewerkers een heel goede job doen voor Ashiana. Vanwege mijn expertise gaan wij werken aan professionalisering voor de bewoners van Ashiana, dat wil zeggen het begeleiden van zowel de medewerkers als de bewoners van Ashiana.”
De nieuwe directeur stelt dat zij niet die leidinggevende is die achter een bureau blijft zitten. “Ik kom naar mijn medewerkers toe, omdat ik wil weten wat er op de werkvloer gebeurt. Ik spreek de hoop uit dat ik een goede samenwerking zal hebben met het bestuur, met de bewonersraad en vraag dat als er problemen zijn, dat erover gesproken wordt”, aldus de nieuwe directeur Judith Valpoort.

error: Kopiëren mag niet!