‘Wanica ziekenhuis in 2016 af’

Wanica ziekenhuis in 2016 afDe bouw van het nieuw ziekenhuis in Wanica is in volle gang. Dit bevestigt het directielid van Rudisa Holding, Anand Pherai, tegenover Dagblad Suriname. Het project wordt uitgevoerd door Surinam Road & Civil Technical Company (SRCC), een afdeling van de Rudisa Holding. Pherai geeft aan dat er onlangs nog 350 kub betonmortel gestort is. “Er wordt elke dag met 30 mensen gewerkt. Het project is helemaal op schema”. Pherai zegt voorts dat het ziekenhuis in 2016 opgeleverd zal zijn. De exacte datum is bij hem nog niet bekend.
China had destijds de toezegging gedaan om de fondsen voor dit project te schenken. Voor het verloop van de ontwikkelingen omtrent deze schenking waarvan de intentieverklaring in januari 2015 getekend werd, verwijst Pherai naar de regering. “Wij houden ons bezig met wat wij in inschrijving hebben gehad. We doen ons werk conform Openbare Werken (OW) en conform bestek”, zegt Pherai. Hij benadrukt nogmaals dat de directievoering bij OW ligt. SRCC kwam als laagste inschrijver (SRD9,5 miljoen) uit de bus na een openbare aanbesteding van de overheid voor dit project.
De bouw van het ziekenhuis was kort na aanvang van de bouwwerkzaamheden, eind vorig jaar, voor enige tijd stil komen te liggen omdat de tekeningen en contracten moesten worden aangepast. Dit had de eigenaar van SRCC, Dilip Sardjoe, via lokale media laten weten.

error: Kopiëren mag niet!