Arnold Kruisland: ‘Als nu een verkiezing komt, verliest NDP grandioos’

Voor gewezen diplomaat, assembleelid en politicus Arnold Kruisland is het overduidelijk. ‘Als er nu een verkiezing komt, verliest de NDP grandioos.’ De politicus houdt letterlijk zijn hart vast voor wat de NDP nu te bieden heeft aan het volk. Voor Kruisland is het antwoord: ‘afpersing en armoede.’ Hij vreest dat het volk een veel moeilijkere periode te wachten staat dan de tachtiger jaren van voorheen. Opmerkelijk is dat Bouterse die altijd zijn mond vol heeft over armoedebestrijding, in zijn jaarredeslechts enkele beleidsmaatregelen heeft opgesomd om de armoede terug te dringen. ‘Integendeel heeft Bouterse meer armoede gebracht.’
Financiele situatie helemaal vastgelopen
Feit is ook dat de financiele situatie in het land helemaal is vastgelopen. Zelfs de naschoolse opvang, de trots van de NDP regering, moet het thans ontgelden, geeft Kruisland aan. Daarnaast hebben wij nog het grote probleem van de vele arbeiders die op de ontslagstoel zitten. De politicus voegt er aan toe dat het volk bang is voor wat er nog komen zal, met in haar kielzog ook nog het steeds duurder wordende levensonderhoud en de kostenverhogende maatregelen voor de nutsvoorzieningen. ‘Het ziet er helemaal niet goed uit.’
Corruptie wordt beloond
Waar dezelfde regering een kruistocht tegen corruptie zou aangaan, blijkt dat de corruptie juist wordt beloond door regering Bouterse. Dit blijkt heel duidelijk volgens de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de skalians die naar zeggen van velen illegaal opereerden op het stuwmeer. De realiteit blijkt nu heel wat anders te zijn. Men heeft bewust informatie achtergehouden. Bij daadwerkelijke corruptie bestrijding zouden de skalians afgebouwd en gedemonteerd moeten worden en zou er een strafrechtelijk onderzoek moeten volgen, redeneert Kruisland. Maar tot zijn grote verbazing worden de houders van de skalians gecompenseerd met een concessie op het vasteland. Zelfs de minister van Natuurlijke Hulpbronnen die zijn mond van vol had dat hij de skalians zou verwijderen, is nu mondverlegen gemaakt. ‘Die goede man wist kennelijk ook niet dat de skalians , globaal bekeken, toebehoren aan NDP-gelieerden.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!