President Desi Bouterse 70 jaar

1President Desi Bouterse 70 jaarPresident Desi Bouterse viert vandaag zijn 70ste jaardag. NDP-voorzitter Bouterse heeft een rijke carrière. Van militair tot bevelhebber, van couppleger tot hoofdverdachte in de Decembermoorden, van drugsveroordeelde tot president van de Republiek Suriname. Vanaf 2010 is hij de populairste persoon in Suriname, als we kijken naar het aantal stemmen dat hij behaalde tijdens de verkiezingen van 2010 en 2015. De charismatische leider is vanaf 2010 ook president van Suriname.
NDP-parlementariër Erwin Linga wenst zijn voorzitter een gezegende dag toe. ‘Gods rijkste zegen voor hem’, zegt Linga, die Bouterse vanaf 1990 heel nauw heeft leren kennen. Sinds toen is hij ook actief lid van de NDP geweest. Linga gelooft er heilig in dat Bouterse het land weer tot bloei zal brengen. ‘Hij is in staat Suriname uit de huidige financiële situatie te halen. En hij is er niet alleen. Hij heeft een team die het werk moet doen. Wij moeten hem gewoon ondersteunen daarbij’, zegt Linga.
Bouterse is de oprichter van de Nationale Democratische Partij (NDP) in 1987 en sinds toen is hij ook de voorzitter van deze partij. ‘Lang leve de president’, zegt Errol “Big Fellow’ Veldbloem, voorzitter van de Wanica Sportorganisatie (WSO). ‘Ik ben een echte Boutist. Een aanhanger van Bouterse in hart en nieren’, zegt Veldbloem. Hij zegt dat Bouterse een ‘weegschaal’ is en Veldbloem is enorm gecharmeerd van mensen geboren in deze maand. ‘Ik wens hem ook vele gezonde jaren na deze. We worden oud. Ik ben over een paar weken ook 65 jaar’, zegt Velbloem. Hij legt uit dat een Boutist iemand is die de NDP van voorzitter Desi Bouterse nooit heeft verlaten. ‘Binnen deze partij heb je twee groepen; één die met Wijdenbosch wegging om de partij DNP 2000 op te richten en daarna teruggekeerd zijn. Maar er is een groep die Bouterse nooit verlaten heeft voor geen enkele partij en altijd trouw is geweest aan de voorzitter. Die zijn de echte Boutisten’, geeft Veldbloem aan. Enkele andere Boutisten zijn Ramon Abrahams, Clairy Linger en Arthy Gorre.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!