Pa Keme dankt God voor zijn nieuw huis

frontbinnenDe hulpbehoevende senior burger Rinaldo Gemerts, beter bekend als Pa Keme, kon zijn tranen niet bedwingen op de dag waarop hij, na jaren onder erbarmelijke omstandigheden geleefd te hebben, de sleutel van zijn nieuwe huis in ontvangst mocht nemen. Hij bedankte Kensenhuis NV, die het huis opzette, en Stichting 1 voor 12 voor de bemiddeling, maar bovenal bedankte hij God, waarna hij letterlijk in tranen uitbarstte. Stichting 1 voor 12 belichtte de toestand van de bejaarde bewoner van Abra Broki, die naakt op zijn erf werd aangetroffen, via haar programma en plaatste het op Facebook. De algemeen directeur van Kensenhuis NV, die in Nederland vertoefde, zag het filmpje op social media. Hij maakte meteen contact met de directie van Kensenhuis in Suriname, waarna de bal tot het bouwen van een huis voor Gemerts, aan het rollen werd gebracht.
De inboedel van het huis werd geschonken door B. Sing Trading. Aangezien Gemerts nog zorg nodig heeft vanwege zijn slechte gezondheidstoestand heeft het thuiszorgbedrijf ‘Mens en Zorg’ tenminste drie maanden zorg toegezegd aan de bejaarde man. Ook na verloop van de kostendekking voor zorg door de Staat, zal deze hulp worden voortgezet indien dit nodig mocht blijken. De voorzitter van Stichting 1 voor 12, Louis Vismale, gaf aan dat Kensenhuis het huis aan de stichting heeft geschonken, waarna de stichting dit heeft overgedragen aan Gemerts. Het betreft een eenkamerwoning en het ligt in de bedoeling dat de woning in de toekomst ook kan worden overgedragen aan andere hulpbehoevende burgers. Familieleden van Gemerts maken geen aanspraak op de woning. Vismale heeft Gemerts, die met behulp van de brandweer naar het ziekenhuis vervoerd moest worden voor behandeling, zelf twee weken bij hem thuis opgevangen gedurende de bouw van de woning. Volgens Kensenhuis heeft de bouw van de woning SRD 25.880 gekost. Het schoonmaken en ophopen van het overwoekerde erf kostte SRD 7.350. De inboedel heeft volgens B. Sing Trading een waarde van tenminste SRD 4.500.

error: Kopiëren mag niet!