Most wanted verdachte aangehouden, comparant doodgeschoten

Marlon Verbond (34) die op de top 10 lijst van de meest gezochte criminelen van de politie voorkomt, is op maandag 12 oktober aangehouden door het Arrestatie Team (AT).
Tijdens surveillance hebben leden van het A.T. de verdachte Verbond gesignaleerd in een voertuig. Hij zat samen met een andere manspersoon die een oude bekende van de politie bleek te zijn in het voertuig . Het gaat in deze om de 34-jarige Vitalini, Hardy alias Pikingdjo. De bestuurder weigerde te stoppen op aangeven van de politie en reed met een hoge snelheid weg. Op de kruising gevormd door de Jaggernath Lachmonstraat en Floralaan heeft de bestuurder een aanrijding veroorzaakt tijdens de vluchtpoging. Beide inzittenden stapten uit het voertuig en vluchtten. De politieambtenaren gingen hen achterna. Waarschuwingsschoten hebben de verdachten niet tot andere gedachte kunnen brengen. De politie was genoodzaakt gericht te schieten. Twee erven verder werd de verdachte Marlon Verbond aangehouden. Zijn metgezel werd met een schotverwonding in zijn dijbeen aangetroffen. De ambulance werd ingeschakeld. Voor de komst van de ambulance heeft ‘Pikindjo’ het leven gelaten. In het voertuig is er een vuistvuurwapen aangetroffen.
Marlon Verbond heeft een reeks van brute gewapende roofovervallen op zijn naam staan. Deze berovingen pleegde hij in vereniging. Daarbij werden de slachtoffers gekneveld en mishandeld. Ook maakte hij de grens tussen Suriname en Frans- Guyana onveilig.
Kapitale Delicten onderzoekt de zaak verder. (KPS)

error: Kopiëren mag niet!