LGBT Platform richting professionalisering

Tieneke Sumter, voorzitter LGBT-Platform Suriname, kijkt terug op een zeer geslaagde en positief verassende ‘Coming Out Week’. Deze keer heeft de organisatie veel ondersteuning gehad van de samenleving. Dat was allemaal te vertalen in de sponsors die zijn verwelkomd. Er waren ook veel bedrijven bereid om de regenboogvlaggen op te hangen. Volgens Sumter is de groep steeds zichtbaarder geworden. De issues waar het platform voor staat, zijn ook meer bespreekbaar aan het worden. ‘Er is altijd een groep die het niet met je eens is en die mag dat ook laten weten. Er is in ieder geval wel een toename te zien van het leven van het onderwerp bij de samenleving’, zegt Sumter.
Één van de issues waar het platform voor staat, is namelijk het antidiscriminatiebeleid vanuit de overheid. Dit, niet alleen voor de LGBT community, maar voor een ieder die zich gediscrimineerd voelt. Ten tweede wil het platform gelijkheid op de werkplek. Daarom is Sumter zeker blij met de ondersteuning van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven en de vakbeweging. Het platform streeft ook naar geregistreerd partnerschap. Het laatste van de grond krijgen, zal volgens Sumter zeker nog een tijd duren. Sumter denkt dat het platform momenteel op het punt staat om zich verder te professionaliseren. Het platform wordt in toenemende mate geconfronteerd met ouders, leerkrachten en studenten die meer informatie willen hebben over het onderwerp. ‘De vraag naar informatie begint zulke vormen aan te nemen dat wij richting professionalisering moeten toegroeien’, aldus Sumter.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!