Brandstofdiefstal op aanmeersteiger Havenbeheer

De politie van het ressort Nieuwe Haven kreeg op zaterdag 10 oktober melding van een geval, waarbij er zich vermoedelijk onregelmatigheden hebben voorgedaan op de aanmeersteiger van NV Havenbeheer. Een cooperation supervisor die voor werkzaamheden naar Albina moest, zag vanuit de Wijdenboschbrug dat er een voertuig op de steiger was. Het voertuig was geparkeerd precies op de plek waar er olie wordt afgevoerd vanuit de boten. Aangezien hij het verdacht vond, keerde hij terug om na te gaan wat er gaande was. Het voertuig dat gezien was op de steiger, stond inmiddels geparkeerd aan de Mangrovestraat. De supervisor parkeerde achter het voertuig. Hij belde met de directeur van Havenbeheer en schakelde ook de politie in.
Bij het instellen van een onderzoek trof de politie de 58-jarige bestuurder Ricardo K. aan in het voertuig. Hij had bij zich 9 jerrycans en een vat gevuld met brandstof. De autobestuurder verklaarde dat hij de brandstof eerder op de dag bij een servicestation in het district Commewijne had gekocht. Om geloofwaardig over te komen, belde hij Lloyd T. op om voor hem de bon te brengen als bewijs. Het politieonderzoek wees echter uit dat de bon niet door de servicestationhouder was uitgeschreven, echter was de bon wel voorzien van een stempel van het pompstation. Lloyd die aan de tand werd gevoeld, viel door de mand en gaf aan dat hij de bon in opdracht van ene Greg moest ophalen en invullen. De supervisor verklaarde aan de politie dat er duidelijke instructies zijn met betrekking tot het betreden van het terrein van Havenbeheer, zonder aanzien des persoon. Aan de hand van deze verklaring is ook de wachter Julando S. aangehouden aangezien hij toegang heeft verschaft aan Ricardo om het terrein te betreden. Het vermoeden bestaat dat het om een georganiseerde diefstal gaat. Ricardo K., Julando S. en Lloyd T. zijn alle drie aangehouden en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De politie is bezig met het verdere onderzoek.

error: Kopiëren mag niet!