‘A man bin fufuru mi moni’

“A man bin fufuru mi moni.” Dit is de verklaring die de verdachte Raymond W. gisteren aan kantonrechter Sieglien Wijnhard gaf. Raymond zou eerder dit jaar zijn borrelvriend Aloina met een houwer hebben bewerkt. Volgens de verdachte was hij die bewuste dag samen met zijn vriend naar een winkel om alcohol te drinken. Aangezien Aloina geen geld bij zich had, besloot Raymond dan maar zelf een fles djogo te kopen, zodat zij beiden ervan konden genieten. Volgens Raymond had hij die dag aardig wat geld op zak, waardoor het slachtoffer vermoedelijk van tevoren een plan beraamd had om hem van zijn geld te beroven. Toen Aloina het geld in de broekzak van de verdachte zag, zou deze volgens Raymond gepoogd hebben het af te pakken. Er ontstond hierover een woordenwisseling en daarna een schermutseling. Om zijn eigen lijf te redden en uit woede besloot de verdachte om het slachtoffer met zijn houwer te bewerken. De magistraat zal op 26 oktober het slachtoffer als getuige horen. Ook heeft zij besloten om de verdachte naar zowel de psychiater als de psycholoog te sturen. Volgens Wijnhard is het belangrijk te weten in welke psychische toestand de verdachte zich bevond.
FR

error: Kopiëren mag niet!