Onderwijs binnenland niet vlekkeloos gestart

Het onderwijs in het binnenland is niet vlekkeloos gestart. Zoals elk jaar het geval is, zijn er wederom probleemgevallen. Volgens NDP-parlementariër Erwin Linga van Sipaliwini zijn de problemen minder, maar ze zijn er nog. Zo kan VOJ Atjoni niet optimaal draaien, daar er onvoldoende stoelen en tafels zijn voor alle leerlingen. ‘Ik heb gisteren nog met de directeur van de school gesproken. Ze improviseren voor nu, zodat de leerlingen de lessen niet missen. Maar dit kan niet lang zo doorgaan’, zegt Linga.
Een ander geval is die in het dorp Kajana te Gran Rio. ‘Het dorp en zo ook de leerkrachten moeten in het donker blijven s’avonds, omdat de lichtaggregaten niet gedraaid kunnen worden. Het brandstof daarvoor is nog niet gearriveerd, waardoor de machines dan ook niet kunnen produceren’, legt Linga uit. In het dorp Goejaba hebben de leerkrachten ook geen elektriciteit, daar de machine daar een tijdje defect is.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!