Waiono en Jukujumemaro vertegenwoordigen Suriname

Waiono en  Jukujumemaro vertegenwoordigen Suriname.1
Waiono en  Jukujumemaro vertegenwoordigen Suriname.2De Inheemse culturele verenigingen Waiono en Jukujumemaro zullen Suriname vertegenwoordigen op de ‘The 15th. first people heritage week 2015’ in Trinidad. Het festival duurt van 12 tot en met 18 oktober. De ruim 20 man tellende delegatie zal de Surinaamse Inheemse cultuur uitdragen door middel van, zang, dans, muziek, crafts en workshops. Het is dit jaar de 15de keer dat de ‘The Santa Rosa First Peoples Community’, eerder bekend als ‘The Santa Rosa Carib Community’ dit Inheems festival organiseert. De organisatie wil door middel van dit festival ondersteuning geven aan het herstel en behoud van het Inheemse erfgoed, inclusief de goederen, diensten en uitingen van de Inheemse volkeren. Onder het thema ‘Exploring restitution and reparatory justice’ wordt dit jaar de 15de viering herdacht.
Een belangrijk onderdeel van de viering van deze ‘heritage week’ is de aanwezigheid van afgevaardigden van Inheemse volkeren uit de landen, Guyana, Suriname, Belize, Venezuela, Dominica, St. Vincent, Ecuador, Canada en de Verenigde Staten, die dagelijks zullen deelnemen aan verschillende activiteiten.
Hoogtepunt van het evenement is het hosten van een symposium over herstellingen voor Inheemse genocide. Hierbij zal onze bijdrage aan de internationale discussie over herstellingen voor Inheemse genocide en Afrikaanse slavernij behandeld worden. Behalve het symposium zullen er culturele straatparades, Inheemse rituelen, kunst, culinair en cultuur beurs en meer gehouden worden. De Surinaamse delegatie is helemaal voorbereid om ons land op zijn best uit te dragen.

error: Kopiëren mag niet!