8 panden getroffen door rukwind

Vanwege de hevige rukwinden zijn zaterdag in de vooravond totaal acht woningen in het politieressort Munder getroffen en hebben daarbij schade ondervonden. Van twee woningen zijn de daken compleet weggewaaid en van de overige zes zijn delen van de daken weggewaaid. Een 64-jarige vrouw verkeerde in schoktoestand, omdat haar huis ook getroffen is door de hevige rukwind. Zij werd per ontboden ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp. Behalve de woningen hebben twee personenwagens ook schade opgelopen en zijn twee EBS-masten geknakt. De vliegende zinkplaten zijn uiteindelijk gewaaid op stroomdraden met als gevolg dat deze vlam vatten en de mast brak in tweeën. Ook zijn enkele bomen ontworteld. Inspecteur Sjaam Debi-Tewarie van Munder zegt dat de politie in de harde regen heeft gewerkt om zaken te normaliseren. De gezondheidssituatie van de seniorenburger is inmiddels stabiel.
Het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing (NCCR), de brandweer en het commissariaat Paramaribo Noord-Oost hebben de getroffen slachtoffers hulp verleend. Coördinator van het NCCR, Jerry Slijngard, zegt dat men eerst voor de benadeelden de daken heeft afgedekt.

error: Kopiëren mag niet!