Noersalim ontvangt religieuze organisaties

Minister Noersalim ontvangt religieuze organisaties 1“Ondanks de moeilijke economische situatie waarin ons land nu in verkeert, zal er zoveel mogelijk naar creatieve oplossingen gekeken worden, teneinde de religieuze activiteiten tot een succes te laten verlopen”, zegt minister Noersalim van Binnenlandse Zaken. Op 2 oktober ontving de minister een aantal religieuze organisaties op zijn departement. Deze maatschappelijke groep wordt door hem gezien als een belangrijke spil voor een gezonde en stabiele samenleving. Aanpakken van knelpunten die deze organisaties belemmeren om hun bijdrage hieraan ten volle te leveren, zullen daarom serieus worden bekeken.
Een Moslimorganisatie heeft aandacht gevraagd voor het aanstellen van imaams en voorgangers en voor de activiteiten rond de Ied-viering. De Hindoegemeenten zien graag de achterstanden in schoolsubsidies aangezuiverd en meer geestelijken aangesteld en benoemd. De geestelijken aangesloten bij de Volle Evangelie hebben diverse bespreekpunten met oplossingsvoorstellen op tafel gelegd, waaronder het ontbreken van een eigen begraafplaats. De minister was vooral ingenomen met hun aanbod voor pastorale zorg aan de overheid en ziet dit graag zo gauw mogelijk realiteit worden voor de Surinaamse ambtenaar.
De organisaties die op bezoek waren bij de minister, waren de Stichting der Islamitische Gemeenten in Suriname (SIS), de Surinaamse Moeslim Associatie (SMA), Arische Vereniging Arya Dewaker, Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname en de Vereniging van Volle Evangelische en Pinkstergemeenten en Bedieningen in Suriname ( VVEPS ). Binnenkort worden de overige religieuze organisaties ook uitgenodigd voor een kennismaking.

error: Kopiëren mag niet!