Eerste dag sprake van vermoedelijke mishandeling door kleuterjuf

De eerste schooldag sprake van vermoedelijke mishandeling
De eerste schooldag sprake van vermoedelijke mishandeling2Op de eerste schooldag is een kleuter van de OS Magentapolder vermoedelijk mishandeld door de kleuterjuf. Het betreft de kleine Shafiek B., die op de eerste dag heel blij naar school is gegaan. Volgens moeder Wahieda B. is haar zoontje rustig op zijn plaats gaan zitten en is zij weggegaan. Na 12.00 uur ging de moeder haar zoon ophalen en trof hem huilend aan. Zoontje Shafiek heeft aangegeven dat hij door de juf is geslagen op de borstkas en rug. En niet alleen Shafiek, maar ook meerdere kinderen. De moeder heeft op dat moment niets verder gedaan aan de zaak, maar bemerkte thuis dat zijn borstkas begon op te zetten. “Ik heb de politie ingeschakeld en ben naar EHBO geweest, waar de dokter heeft gezegd dat door een harde slag de plek was opgezet”, zegt de moeder. Op 5 oktober is de moeder naar de onderwijsinspectie gegaan die deze zaak in behandeling zou nemen, omdat Shafiek niet meer naar de betreffende school wil gaan. Inmiddels zegt moeder Wahieda dat inspectie al contact met haar heeft gemaakt en dat haar zoon geplaatst zal worden op de OS Koewarasan. Echter is het niet duidelijk wat voor maatregelen er getroffen is tegen de kleuterjuf. Toen de moeder met de politie naar de school ging voor een verklaring, was de juf met verlof.
Het schoolhoofd van OS Magentapolder, Indra Chotoe, heeft aangegeven dat zij het onderzoek van inspectie afwacht. ‘Het onderzoek ligt momenteel bij inspectie en wanneer dit af is, zal blijkbaar inspectie zelf met een verklaring komen’, aldus schoolhoofd Chotoe.
Het diensthoofd van de afdeling Inspectie, Lisette Slijngaard, heeft in dit kader het gebeurde bevestigd en zegt dat de zaak momenteel nog in onderzoek is. ‘De moeder heeft inderdaad een verzoek ingediend, omdat zij haar zoon absoluut niet meer daar op school wil. Echter weet ik niet als er al een andere school aan haar is toegewezen. Ik heb alleen achterhaald dat men bezig is met het onderzoek. Met betrekking tot de leerkracht zal het onderzoek gepresenteerd worden aan de directie van Minowc en deze zal dan verder beslissen wat er met haar zal gebeuren’, aldus Slijngaard.

error: Kopiëren mag niet!