Behandeling suppletoire begroting vindt geen voortgang

De behandeling van de suppletoire begroting over het dienstjaar 2015 heeft na urenlange schorsingen donderdagmiddag geen voortgang gehad. Reden hiertoe was dat de regering niet adequaat genoeg voorbereid was voor de behandeling. De vergadering wordt vrijdag tegen 12.00 uur voortgezet. De vaste commissie Financiën onder leiding van assembleelid Rabin Parmessar is na urenlange deliberaties met deskundigen er niet in geslaagd zaken in orde te maken. Het besluit om de vergadering te verdagen, kwam niet goed over bij de VHP-oppositieleden Chan Santokhi en Asiskumar Gajadien. De oppositie vindt dat de regering vooraf gemeld kon hebben dat zij niet zover was voor de behandeling. Alle uitgenodigden, waaronder de media, hebben urenlang moeten zitten wachten op de hervatting van de vergadering. De NDP-coalitieleden Parmessar en Amzad Abdoel vonden dat de vergadering niet onnodig was geschorst. De commissie Financiën heeft volgens hun urenlang met deskundigen vergaderd om de wetten in orde te maken. Zij vonden dat er wel degelijk gewerkt was. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons vroeg in eerste instantie door te gaan met de vergadering. Echter was er geen draagvlak hiervoor, waardoor de verdaging nodig was. De spoedige behandeling van deze begrotingen is belangrijk voor de uitbetaling van ambtenaren.
FR

error: Kopiëren mag niet!