Politieman die brandstof verduisterde, eerder betrokken bij strafbare gedragingen

De agent van politie M.B., die tewerk was gesteld op de afdeling Technisch Beheer, wordt ervan verdacht op grote schaal brandstof van het Korps Politie Suriname in samenwerking met anderen te hebben verduisterd. Dagblad Suriname heeft de informatie dat deze zelfde politieambtenaar eerder betrokken was bij een wapenzwendel en twee roofovervallen. Vanwege zijn strafbare gedragingen was M.B. toen ontslagen, maar trad later weer in dienst. Hij werd toen ingedeeld bij de afdeling Technisch Beheer.
Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie zegt dat de zaak contra agent M.B. aangepakt moet worden. De korpschef ontkent niet dat M.B. in een eerdere zaak betrokken was. Hij was jaren buiten functie gesteld en nadat hij door de rechter was vrijgesproken, heeft hij zijn dienst weer hervat. Inmiddels heeft M.B. zich wederom vergaloppeerd. Het gaat om grote hoeveelheden brandstof, die voor de politie bestemd waren. In deze zaak is ook de ondernemer T.K. door de politie in verzekering gesteld. Deze zaak kwam aan het rollen toen in opdracht van de korpsleiding, na ontvangen informatie, een onderzoek werd ingesteld door de dienstleiding. Uit uitgevoerde analyses bleek dat reeds enige tijd meer brandstof werd besteld dan het gemeten verbruik van de politie. Verdere uitwerking van de informatie bracht de onderzoekers op het spoor van de aangehouden verdachten.
De korpschef betreurt hetgeen in de media heeft gestaan dat hij op de bonnen zou hebben getekend. ‘Ik heb nooit brandstofbonnen getekend’, aldus de korpschef.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!