Introductie van nieuw declaratieformulier douanepassagiers

Bij beschikking van de minister van Financiën van 12 mei 2015, La.F.no. 4051, is een nieuw douanepassagiersdeclaratieformulier ingevoerd. De beschikking wordt effectief in op 7 oktober. Vanaf deze datum moeten binnenkomende passagiers naast de gebruikelijke persoonsgegevens, logeeradres en duur van het verblijf ook aangeven als zij een geldbedrag van meer dan US$ 10.000 of meer bij zich hebben.
Het opgeven door passagiers of zij een geldbedrag van US$ 10.000 of meer bij zich hebben, is internationaal gebruik ter bestrijding van witwassen van gelden. Suriname had deze regeling nog niet geïmplementeerd. Het douanepassagiersdeclaratieformulier zal samen met het immigratieformulier aan de passagiers worden verstrekt en zal dit aan de douaneambtenaar moeten worden afgestaan op de visitatieposten.

error: Kopiëren mag niet!