Dodson en VSW bereiken akkoord op 35 cent

Vertegenwoordigers van de Vereniging van Surinaamse Winkeliers hebben gisterenmiddag nog met minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen om de tafel gezeten. Het voorstel van VSW, om de marktconforme prijs van 43 cent per kwh door te berekenen voor niet- huishoudens en kleine ondernemers, waar de president ook in zijn jaarrede aandacht aan heeft besteed, is door Dodson geaccepteerd. Voor de komende 6 maanden zal 35 cent per kwh betaald dienen te worden, verspreid in 2 tot 3 termijnen. Dit is dus een verhoging van plus minus 15 cent op het huidige gemiddelde van 20 cent per kwh. De winkeliers zijn volgens Raymond Hasnoe van de VSW niet in een hoerastemming, maar accepteren dit wel voor dit moment, omdat minister Dodson heeft aangegeven binnen de 6 maanden orde op zaken te zullen hebben gesteld bij EBS. De minister gaf aan dat zelfs tegen eind december 2015 de kostprijs lager zou kunnen uitvallen. Dit voorstel moet nog geaccordeerd worden door de president. De nieuwe tarieven voor elektriciteit en water gaan per 15 oktober in.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!