Contractarbeiders Suralco Moengo vandaag in actie

De ongeveer 400 contractarbeiders bij de Suriname Aluminium Company op Moengo komen met het vertrek van Alcoa uit Suriname er slecht van af. De contractarbeiders hebben onlangs besloten om vandaag in actie te gaan. De actie is voor vandaag vroeg in de ochtend gepland. Het is overduidelijk dat de arbeiders niet tevreden zijn met de wijze waarop de leiding van Suralco met hen omgaat. Het enige wat bekend staat, is dat de arbeiders van Moengo vandaag vroeg in de ochtend bij de Coermotibomijn iets van zich zullen laten merken. Wat de vorm van de actie is, staat vooralsnog niet vast. Deze actie wordt door de Algemene Werknemersorganisatie (AWO) bij de Suralco, ondersteund. Vakbondsleider Murwin Leeflang kon gisteren niet reageren op wat het precies wordt. Volgens Leeflang is het zeker van belang dat de contractarbeiders van Moengo ook aandacht krijgen.
Het zat er al aan te komen dat de Alcoa zich terug zou trekken uit Suriname, vanwege de tegenvallende wereldmarktprijzen voor bauxiet als grondstof. Nu is bekend dat de Suralco-plant bij Paranam op 30 november sluit. Met de sluiting van de raffinaderij komen 2.000 banen op de tocht te staan. 1.500 hiervan zijn contractarbeiders die nergens terecht kunnen, gelet op de precaire financiële situatie in het land die in andere sectoren ook tot ontslagen kunnen leiden.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!