Amerikaanse DEA in Guyana

De Verenigde Staten hebben vanaf januari volgend jaar een permanente afdeling van hun narcotica-inlichtingendienst in Guyana. De DEA is al aanwezig in Guyana, maar diens agenten werken vooral tussen Trinidad en Puerto Rico. Volgens de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Georgetown, Perry Holloway, zal de DEA-post vanaf 15 januari permanent bemenst zijn. De Guyanese tak zal versterkt worden met meer personeel. De ambassadeur liet weten dat hij zich ook bijzonder zal inzetten op gebieden als veiligheid en milieu- en gezondheid gerelateerde onderwerpen, met name hiv/aids.
Holloway begon zijn carrière bij de buitenlandse dienst in 1989. Hij heeft onder andere gediend als directeur bij de Narcotics Affairs Section (NAS) op de Amerikaanse ambassade in Bogota (Colombia).

error: Kopiëren mag niet!