Dienstverlening MZ niet meer gegarandeerd

Vanaf heden is de dienstverlening van de Medische Zending Primary Health Care Suriname (MZ) in het binnenland niet meer gegarandeerd. Dit omdat de spoedtransporten van ernstige zieke patiënten vanuit het binnenland door gebrek aan financiële middelen bij MZ mogelijk niet kunnen worden uitgevoerd. De overige dienstverlening was al tot een minimum beperkt.
De overheidssubsidie vanaf juni 2015 is nog niet overgemaakt. Vorige week donderdag 1 oktober 2015 heeft de minister van Financiën, via de minister van Volksgezondheid toezeggingen gedaan dat èèn maand subsidie zou worden overgemaakt. Dit naar aanleiding van een noodschrijven van de Medische Zending naar de minister van Volksgezondheid.
Echter is tot nu toe geen subsidie overgemaakt. De minister van Financiën is, ondanks herhaaldelijke pogingen vanuit de Medische Zending, onbereikbaar.
MZ betreurt het dat zij in deze fase terecht is gekomen en hoopt dat het verhoogd risico op calamiteiten voor mensen van het binnenland, snel tot het verleden zal behoren.

error: Kopiëren mag niet!