9 leden commissie kwestie Suralco benoemd

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in huishoudelijk verband dinsdag een commissie ingesteld die met de Alcoa-onderhandelingscommissie van de regering in contact zal zijn. De 9 leden die deel uitmaken van deze commissie zijn Rabin Parmessar (voorzitter), Marinus Bee, Asiskumar Gajadien, Glenn Sapoen, Gregory Rusland, Patrick Kensenhuis, Jennifer Vreedzaam, Ingrid Karta-Bink en Carl Breeveld. Assembleelid Asiskumar Gajadien zegt aan Dagblad Suriname dat de commissie op zijn vroegst woensdag aan de slag zal gaan. Er zal volgens hem rekening gehouden moeten worden met andere nijpende kwesties die ook voorkeur genieten.
De bedoeling is om het parlement van alle informatie te voorzien met betrekking tot deze zeer nijpende kwestie. Gajadien benadrukt dat de commissie het vertrek van de multinational niet zal kunnen tegenhouden. Het doel is om de regering en alle stakeholders te horen. Samen met de regering zal er dan voor een werkbare oplossing voor het probleem worden gezorgd. Een heet hangijzer is de status van de bijkans 2.000 arbeiders van Suralco. Gajadien vindt dat de regering geheimzinnig doet en alles in een kleine kamer wil oplossen. Dit is iets dat volgens hem niet kan, omdat het hier om een nationale kwestie gaat. “Het vorige parlement had al een commissie, maar de regering had het parlement nooit eerder geïnformeerd over zaken. Slechts één keer was de commissie met de vertegenwoordigers van de regering bij elkaar gekomen, daarna nooit meer. Vandaar dat nu de commissie snel informatie zal opvragen en dit zal dan in het parlement worden besproken”, aldus Gajadien.
FR

error: Kopiëren mag niet!