Vechtpartij om gestolen scooter

De 22-jarige Wendel B. is door de politie van Nieuwe Haven aangehouden nadat aan het licht kwam dat hij één van de verdachte was die een scooter in het ressort Flora had weggenomen. Via de Centrale Meldkamer werd op dinsdag 29 september het bericht doorgegeven dat er een vechtpartij gaande was aan de Tammengastraat.
Op het adres aangekomen werd de politie geconfronteerd met een gehaal en getrek tussen een groep heren over een scooter die eerder op de dag moet zijn weggenomen voor een woning in het ressort Flora. De eigenaar van het voertuig was ook ter plaatse.
De benadeelde verklaarde aan de politie dat hij zijn scooter voor zijn woning had geparkeerd toen hij na een bepaald moment opmerkte dat die scooter was weggenomen. Volgens hem had hij zijn voertuig op stuurlock gezet toen hij thuis aankwam en ging hij naar binnen. Op dat moment was een buurjongen tegenover zijn woning bezig een auto te wassen.
De autowasser, die ook aan de Tammengastraat was, werd door de politie ondervraagd en vertelde hij hetgeen hij heeft meegemaakt.
Hij verklaarde dat 2 manspersonen heen en weer liepen terwijl hij bezig was de auto te wassen. Plotseling werd hij door hen benaderd en vroegen zij hem of hij auto lenzen van een Braves wilde kopen. De heren gaven hem toen een nummer waarop zij te bereiken waren, indien hij een koper voor de lenzen had.
De autowasser liep naar achteren om water te halen om de auto door te kunnen wassen. Bij terugkomst merkte hij op dat de scooter van zijn buurman verdwenen was en ook de 2 heren zag hij niet meer. Hij belde toen op het nummer dat ze hem hadden gegeven. Wendel B. nam op en de autowasser confronteerde hem gelijk met het feit dat hij de scooter moet hebben weggenomen. Wendel gaf aan dat niet hij, maar zijn vriend de scooter had weggenomen. Hij beloofde de autowasser op te halen om hem naar het adres van de vriend te brengen, wat ook gebeurde.
Bij aankomst aan de Tammengastraat werd noch de scooter noch de vriend aangetroffen. Er ontstond toen een vechtpartij omdat enkele jongemannen die zich in de directe omgeving bevonden hebben aangegeven dat Wendel de bewuste dief is. De politie werd toen ingeschakeld. Wendel B. werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij is hangende het onderzoek in verzekering gesteld.
De politie spoort de vriend nog op omdat de scooter en de vriend nog niet zijn achterhaald.

error: Kopiëren mag niet!