Samenwerking Maria Internaat en Suriname Candied Fruits bij verwerking podosiri

Samenwerking Maria Internaat en Suriname Candied Fruits NV bij verwerking podosiri.1
Samenwerking Maria Internaat en Suriname Candied Fruits NV bij verwerking podosiri.2Afgelopen zaterdag 3 oktober, hebben het Maria Internaat en Suriname Candied Fruits NV (SCF) een samenwerkingsovereenkomst ondertekend, waarmee de eerste stap is gezet om gezamenlijk podosiri-producten te ontwikkelen en op de nationale en internationale markt te brengen. Podosiri ofwel açai is de laatste jaren populairder geworden en er ontstaat een steeds grotere internationale markt. De samenwerkingspartners willen hierop inspelen en kwaliteitsproducten ontwikkelen en op de markt brengen. Beide samenwerkingspartners verheugen zich op een succesvolle samenwerking en verwachten er veel van.
Het Maria Internaat is een internaat op christelijke basis en heeft als belangrijke doelstelling om kinderen die in het internaat verblijven, te helpen zich te ontwikkelen tot een volledig individu, zowel lichamelijk als spiritueel. Het internaat beschikt over onder andere de Maria Garden, een buitenverblijf van 17,5 ha in Saramacca, waar de kinderen wordt geleerd hoe zij de verschillende aanwezige gewassen en vissen kunnen verzorgen. Tevens worden zij getraind in het oogsten, produceren en commercialiseren van onder andere açai-/podosirie-producten. Daarnaast zijn zij intensief bezig met het leren beheersen van de theorie en praktijk van de aquaponics en aquacultuursystemen.
SCF is gespecialiseerd in het verwerken van tropisch fruit tot eindproducten. Hiervoor beschikken zij over een moderne en innovatieve fabriek in Saramacca. De fabriek voldoet aan alle internationale eisen op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid. SCF werkt in principe alleen met boeren die Global.A.P.-gecertificeerd zijn. De fabriek is zelf ISO 22000-gecertificeerd. Recent heeft de SCF een businessplan voor 2016 – 2018 opgesteld, waarin de verdere diversificatie van producten centraal staat. Op korte termijn zal er Linka hotsauce en chutney op de markt gebracht worden. Er zijn verder plannen om ook fruit te gaan drogen en in te blikken.
Podosiri worden allerlei gezonde eigenschappen toegekend. Acai bevat veel voedingstoffen, zoals mineralen, vitaminen en antioxidanten. Deze kleine bes kan verder positief bijdragen aan de darmwerking. Het samenwerkingsverband zal starten met de productie van podosirisap en zal ondertussen werken aan de verdere ontwikkeling van andere producten, zoals thee, energierepen, gezondheidscapsules en poeders. De bedoeling is dat in de eerste helft van 2016 de eerste producten van podosiri onder de naam Maria Gardens Podosirisap in de winkels zullen liggen.

error: Kopiëren mag niet!