PTC gaat ondernemersfonds oprichten

“PTC zal over een paar weken samen met onze lector een ondernemersfonds oprichten”, zegt Robby Holband, PTC-directeur, tijdens de start van de driedaagse workshop van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) in samenwerking met de International Labour Organization (ILO). “Onze lector zit in Nederland en heeft een paar Surinaamse partners, die graag ondersteuning geven aan de ontwikkeling van het land. Met dit fonds wil het PTC startende ondernemers de gelegenheid bieden om een startkapitaal te hebben. Het is namelijk heel moeilijk voor ondernemers om aan startkapitaal te komen”, geeft Holband aan. De studenten van de PTC zullen volgens Holband eerder in aanmerking komen voor dit fonds, maar het zal ook beschikbaar zijn voor andere startende ondernemers. “Als instituut hebben we ook het voornemen de ondernemers op te vangen en dat willen wij doen middels incubators, die wij zullen opzetten in ons complex om de studenten te accommoderen. Het ligt in de bedoeling dat startende ondernemers ook daar zullen opstarten. Dat zijn alle activiteiten waarmee PTC zich bezighoudt om het ondernemerschap in Suriname te versterken”, aldus Holband.
Tijdens de Enterprise Skills Workshop zullen de participanten het één en ander bijgebracht worden, die hen moet helpen hun onderneming succesvol op te starten en draaiende te houden. De senior specialist van ILO gaf aan dat het belang van de workshop is ervoor te zorgen dat ondernemers gevestigd zijn op een heel robuuste manier. Er zijn statistieken die aantonen dat tot 50% nieuwe bedrijven het niet halen binnen de eerste twee jaar. “Wat men zal proberen te doen, is ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, door de nodige tools te geven waarmee de ondernemer in staat is om haar bedrijf te starten en tot een toonaangevende instelling te maken.
Er zal interactief gewerkt worden en men zal onder andere praten over wat een goede locatie is voor een onderneming, hoe de ondernemer zijn product moet promoten op die markt en hoe je de kosten kunt winnen om natuurlijk ervoor te zorgen dat je winst maakt. Deze attributen zijn nodig om een goede ondernemer te zijn. Er doen een aantal studenten van PTC, leden van VSB zelf en mensen van Regionale Ontwikkeling die ondernemerschap in het binnenland willen stimuleren, mee aan de workshop. Holband geeft aan dat het instituut al een tijdje bezig is ondernemerschap te promoten binnen hun plan, wat zij kennen als studieloopbaanbegeleiding dat gaat over ondernemerschap. “Wij streven om onze studenten te stimuleren om in het bedrijfsleven te stappen. Het zijn de ondernemers die aan de basis liggen van een stukje ontwikkeling en doordat we meer ondernemers krijgen, krijg je meer productiviteit en tegelijk ook meer werkgelegenheid”, aldus Robby Holband.

error: Kopiëren mag niet!