Eerste ISO informatiebeveiliging en businesscontinuïteit voor Bnets

Eerste ISO Certificering Informatie Beveiliging en Business Continuïteit voor BNETS.1Bnets, de organisatie die staat achter het promoten van het veilig betalen middels het pinnen in Suriname, is op 29 september 2015 als eerste bedrijf in Suriname, ISO-gecertificeerd voor informatiebeveiliging en businesscontinuïteit respectievelijk de ISO 27001:2013 & ISO 22301:2012. Kenneth Hendrison, CEO van Bnets, geeft aan dat in de branche waarin het zich bevindt, de informatiebeveiliging en continuïteit van zijn organisatie van essentieel belang zijn voor het voortbestaan en de bescherming van zijn klanten. Bnets heeft daarom in 2014 het initiatief genomen om zich te gaan certificeren. Het certificeren levert een scala aan voordelen op, onder andere dat Bnets aan huidige business-, contractuele en wettelijke vereisten kan voldoen als het gaat om informatiebeveiliging en businesscontinuïteit. Bnets staat een risico gebaseerde benadering voor bij het nemen van managementbesluiten. Ook wil Bnets nieuwe markten aanboren voor zijn stakeholders. Verhoging van de loyaliteit en het vertrouwen van zijn stakeholders is voor Bnets ook belangrijk. Bnets kan zich nu onderscheiden van ondernemingen in dezelfde of gerelateerde branche. Ook vindt er een continue proces van verbetering van informatiebeveiliging en businesscontinuïteit plaats. Hiermede is de beveiliging van het interbancair netwerk voor POS & ATM gasttransacties gegarandeerd. “Bnets is zich bewust van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zeker met de huidige technologische ontwikkelingen is het meer dan logisch dat informatiebeveiliging voorop staat. De klant eist steeds meer als het gaat om beveiliging, en dat is terecht”, aldus Hendrison. Door met deze certificeringen de spits af te bijten voor een nieuwe fase van informatiebeveiliging en businesscontinuïteit in Suriname, hoopt Bnets dat meerdere ondernemingen dit initiatief zullen volgen.

error: Kopiëren mag niet!