Werking verkeerslichten laat te wensen over

1verkeersDe verkeersinfrastructuur (met name de verkeerslichten) laat de afgelopen tijden te wensen over. Dit wekt zeker frustratie bij de verkeersdeelnemers. Het gaat of om doffe verkeerlichten of om verkeerslichten die helemaal niet werken. Henk Wip, hoofd afdeling Verkeer bij het ministerie bij Openbare Werken, beaamt ook dat de verkeersinfrastructuur de afgelopen tijden wat slechter aan het worden is. Ten aanzien van de verkeerslichten, die niet in werking zijn, benadrukt Wip dat daar veel schadegevallen bij zijn. De afgelopen tijd is er bij aanrijdingen en/of roekeloos rijgedrag op kruispunten vaak masten en verkeersinstallaties aangereden. In een maand tijd hebben zich zeker 4 schadegevallen voorgedaan. Op het kruispunt Van ’t Hogerhuysstraat-Willem Campagnestraat is een mast aangereden. Op de hoek van de Keizerstraat en de Fred Derbystraat is de mast beschadigd.
Op de hoek van de Johan Adolf Pengelstraat en Keizerstraat was er ook een aanrijding, waarbij het voertuig in de fik ging en de mast daar ook in meenam. Bij het verkeerlicht Van Idsingastraat en de Dr. Sophie Redmondstraat heeft een nutsbedrijf werkzaamheden uitgevoerd, waarbij de kabels kapot zijn getrokken. Aan het verkeerslicht Wilhelminastraat is er schade ontstaan door werkzaamheden van aannemers van nutbedrijven. Aan de Gemeenelandsweg-Zinniastraat is er een problemen met het systeem. Dit verkeerslicht is reeds enige maanden uitgevallen. Het werd toen gerepareerd, maar viel na enkele dagen weer uit en is thans nog steeds in deze toestand. Er is behoorlijk gesaneerd in de begroting van het ministerie van OW. Vanuit de afdeling worden volgens Wip zaken zeker aangekaart. Met de weinige middelen die er zijn, wordt er getracht het systeem aan de praat te houden. Wip geeft ook direct mee dat er 5 nieuwe systemen zijn aangekocht. Die zijn al in Suriname. Die zullen volgens Wip binnen niet al te lange tijd moeten worden geplaatst. Er zijn een aantal curiale kruispunten waar er prioriteiten uit zullen moeten worden gehaald. Bepaalde prioriteiten zijn het Van ’t Hogerhuysstraat- Willem Campagnestraat, Mr.J. Lachmonstraat, Coesewijnestraat, Kwattaweg-Kernkampweg en Ringweg- Charlesburg. Met het nieuwe systeem zal er volgens Wip veel meer kunnen worden gedaan.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!