Nieuwe kandidaten Caricom Youth Ambassadeur bekend

2nieuweDe nieuwe kandidaten die zich verkiesbaar hebben gesteld om Caricom Youth Ambassadeur (CYA) te worden, zijn al bekend. Op zaterdag 3 oktober hebben de leden van het Jeugdparlement kennisgemaakt met de kandidaten van CYA. Er zijn ongeveer 9 kandidaten, bestaande uit 5 dames en 4 heren. De jongste kandidaat is de 17-jarige Muradin Mohamed. Alle kandidaten zijn jonge mensen, die in verschillende sociale organisaties zitten en al heel vroeg bezig waren met de jeugd. Enkelen hebben zelfs aangegeven dat dat de reden was dat zij zich verkiesbaar hebben gesteld als CYA. Tijdens de kennismaking moesten de kandidaten zich op een zodanige manier presenteren aan de leden van het Jeugdparlement. Zij moesten onder meer aangeven waarom zij zich verkiesbaar hebben gesteld voor de functie van CYA, wat zij zullen doen binnen de twee jaren als CYA indien gekozen en hoe zij denken bepaalde zaken aan te pakken. Vooral ook belangrijk voor de jeugdparlementair was hoe de kandidaten aan middelen denken te komen om bepaalde zaken te bewerkstelligen.
Een CYA heeft een zittingstermijn van 2 jaar. In die 2 jaren heeft de CYA als taak jongeren bewust te maken wat de ontwikkelingen en voordelen zijn binnen de Caricom Single Market. De verkiezingen worden uiteindelijk op 17 oktober gehouden, waar een commissie van 7 man, allemaal leden van het Jeugdparlement, zullen beslissen wie de nieuwe CYA wordt. Volgens voorzitter Prya Sital wordt er sowieso gelet op de kennis die de kandidaten beschikken over het programma en men moet een duidelijke visie hebben ten aanzien van hoe projecten aan te pakken. ‘Een aspect die ook heel belangrijk is, is dat er een heel goede samenwerking is tussen de CYA en het Jeugdparlement. Het Jeugdparlement zelf heeft ongeveer nog een zittingsjaar te gaan’, aldus Sital. De verkiezingen van het Jeugdparlement worden om de 3 jaar gehouden. Dit bestuur zit nog aan tot 10 december 2016.

error: Kopiëren mag niet!