Gedupeerde passagier: ‘Alles in de war door vertragingen’

Zondagmiddag is wederom een vlucht van de SLM vertraagd. Deze vlucht zou vertrekken uit Amsterdam en gaan richting Paramaribo. Een technisch mankement werd aangehaald als reden. ‘Alles van mij komt in de war door de vertragingen van de SLM. Toen ik naar Nederland moest gaan, was de vlucht van 19 september al vertraagd en na 2 dagen uitgevoerd. Ik was voor een trainingssessie in Nederland en het programma daarvan werd verstoord. Nu ik gisteren terug moest keren, is de vlucht wederom vertraagd. Vandaag moest ik beginnen met mijn werkzaamheden, waar belangrijke zaken besproken moesten worden in verband met de financiële maatregelen in Suriname. Jammer genoeg kan dat ook niet doorgaan.’
Deze gedupeerde passagier vertelt dat hij gisteren al in de SLM-kist zat op Schiphol, toen melding werd gemaakt van de vertraging. ‘Daar het eten al opgewarmd was, kregen we onze maaltijd in de vertraagde kist geserveerd. Na het eten hoorden we verdere info over de vertraging. Meer dan dat het om een technisch probleem gaat, werd ons niet verteld’, geeft de passagier aan. Hij zegt dat er wel voor opvang was gezorgd voor de passagiers die geen accommodatie hadden voor de overnachting. Maar de begeleiding was totaal zoek. ‘Per bus werden een groot deel van de vertraagde passagiers vervoerd naar Bel Air Hotel in Den Haag. Maar naar de bus toe was er geen enkele begeleiding. Je moest zelf op zoek gaan naar de bus, eenmaal je buiten de luchthaven was. De eerste groep met de bus vertrok om half zeven ‘s avonds. De laatste groep arriveerde om half elf ‘s avonds in het hotel. Te bedenken dat de meeste mensen om half elf ‘s morgens al op Schiphol waren’, zegt hij. Deze passagier zal zeker een claim indienen voor de geleden schade. ‘En dat ook dubbel. Voor het ongerief bij het komen en bij terugkeer.’
Door de vertraging gisteren op Schiphol, is ook de SLM-vlucht naar Nederland vanuit Zanderij niet meer uitgevoerd. Volgens planning worden deze vluchten, de PY993 en PY994, vandaag afgewerkt. Afgelopen week was ook een KLM-vlucht na 24 uur vertraagd uitgevoerd vanwege een technisch mankement.

error: Kopiëren mag niet!