Alerte burgers voorkomen diefstallen

De politie van het ressort Centrum heeft op donderdag 1 oktober de 31-jarige Ally Imaiazally en de 13-jarige Jamal na ernstige waarschuwing heengezonden. Beiden poogden op twee plekken in de binnenstad goederen van derden weg te nemen. Imaiazally heeft gepoogd een bromfiets weg te nemen aan de Waterkant. De eigenaar betrapte hem op heterdaad toen hij bezig was aan het stuur. Vermoedelijk schudde de verdachte het stuur om na te gaan of de bromfiets een stuurslot had. Imaiazally werd door omstanders aangehouden en overgedragen aan de politie.
De 13-jarige Jamal begaf zich naar een winkel in de Jodenbree Mall. Daar poogde de jongen een headphone van een computer weg te nemen. Door alerte bezoekers van de winkel kon worden voorkomen dat de verdachte het goed wegnam. De politie die voor onderzoek ter plaatse verscheen, nam Jamal mee naar het bureau. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie mochten de twee na te zijn gehoord worden heengezonden.
Tip van de politie:
Wees u te allen tijde alert als u een winkel binnenstapt. Kijk vooral om u heen wie zich allemaal in de winkel bevindt. Want ook dieven lopen rond. Daarnaast moet u altijd bij het parkeren van uw voertuig nagaan als dat goed op slot is gedaan. Verken daarbij ook uw omgeving en andere voertuigen die naast het uwe geparkeerd staan. Zo kunt u ook tijdig verdachte houdingen van criminelen volgen en alarm slaan. Indien u als burger altijd alert bent, kunt u meehelpen de criminaliteit te bestrijden dan wel te beperken.

error: Kopiëren mag niet!