Constructieve ontmoeting Badrising en Koenders

Constructieve ontmoeting Badrising en Koenders.1Afgelopen vrijdag hebben de ministers van Buitenlandse Zaken van Suriname, Niermala Badrsing, en Nederland, Bert Koenders, gesprekken gevoerd over de bilaterale relatie Nederland – Suriname. Het gesprek vond plaats in New York ‘en marge’ van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Volgens berichtgeving van de Nederlandse ambassade via Facebook was dit gesprek constructief. Het ministerie van Buitenlande Zaken van Suriname had in een eerder verschenen verklaring aangegeven dat de gesprekken wederzijds respect en begrip als basis zouden hebben. Hierbij zou ook meegenomen worden het feit dat er een belangrijke culturele en historische verbintenis is tussen de beide landen, evenals het feit dat bijkans 300.000 Surinamers in Nederland wonen. Nederland financiert, onder toezicht van Buza, momenteel een ruim aantal ‘twinningprojecten’ in Suriname op het gebied van justitie, sport, ontwikkeling, economie en milieu.

error: Kopiëren mag niet!