Hulppoli's piekfijn gerenoveerd, maar nog steeds niet heropend

De hulppoli’s gelegen te Calcutta en La Proveance zijn al maanden terug gerenoveerd, maar de heropening laat maar op zich wachten. ‘Het doet me ook pijn, we hebben met man en macht gewerkt’, aldus dc Lakshmienarain Doebay van Saramacca. Op het commissariaat was een beroep gedaan door de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) om de hulppoli’s te renoveren. De civieltechnische afdeling van het commissariaat gaf gevolg hieraan. ‘Ze zagen eruit als koeienstallen’, benadrukt de dc.
Dat de hulppoli’s zitten te wachten op een heropening, baart ook de burgervader grote zorgen. Hij geeft aan de noden van de gemeenschap te begrijpen dat zij vele kilometers moeten afleggen voor een bezoek aan de dokter. Doebay voegt eraan toe dat de hulppoli van Calcutta sedert juni al klaar ligt voor heropening. Het is de RGD die moet overgaan tot heropening van beide hulppoli’s.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!