Herdenking 66 jaar Volksrepubliek China

herdenking 66 jaar volk repWoensdagavond hield de Chinese ambassade in Suriname een receptie in verband met het 66-jarig bestaan van de Volksrepubliek China. Eregast van de avond was de vicepresident van Suriname, Ashwin Adhin. De Chinese ambassadeur, Yang Zigang, gaf aan zeer tevreden te zijn over de resultaten van de bilaterale relatie tussen Suriname en China. Adhin benadrukte dat deze relatie zal worden voortgezet. China heeft Suriname in de afgelopen periode voor US$ 140 miljoen aan projecten ondersteund. Daarnaast zijn er diverse schenkingen geweest. Aan leningen heeft China ons land met bijkans US$ 350 miljoen geholpen. China wil Suriname graag blijven ondersteunen, zegt Yang Zigang, die graag meer export van Suriname naar China ziet. Op dit moment is dit exportpercentage slechts 2%. Yang Zigang geeft aan dat de samenwerking weliswaar altijd in het voordeel van beide partijen moet zijn.

error: Kopiëren mag niet!