Sidin juicht diepgaande evaluatie universiteit toe

De president heeft gisteren heel vaag over de universiteit gesproken. De universiteit zal volgens het staatshoofd, als er van zijn jaarrede mag worden uitgegaan, diepgaand aan een evaluatie worden onderworpen. Ryan Sidin, voorzitter van het universiteitsbestuur, juicht een diepgaande evaluatie bij de universiteit zeker toe. Hij weet niet wat de president heeft bedoeld met een diepgaand evaluatie, maar bij aantrede van het huidig bestuur in 2011 is men voorstander geweest van een grondige evaluatie van onder andere de bestuurlijke en de beheerstructuur. “Dit is op meer momenten aan zowel de universiteitsorganisatie als de overheid kenbaar gemaakt. Maar soms worden voorstellen die tot verandering zullen geraken, door mensen als een dreiging gezien. Ik juich die evaluatie toe en kijk uit naar de instructies die na deze toespraak van de president ons bereikt”, zegt Sidin.
Volksvertegenwoordiger Riad Nurmohamed denkt dat de president bedoelt dat de universiteit beter inspeelt op goed kader. “Hij wil ook goede onderzoeksresultaten hebben. Dat is logisch, omdat hij veel over milieu en klimaatsverandering heeft gesproken, en ziet hoe goed de universiteit onderzoek pleegt op dit gebied”, zegt de volksvertegenwoordiger. Ook volgens Nurmohamed zal moeten blijken wat de president met zijn uitspraak precies bedoelt.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!